Vuurwerk en drugs aangetroffen na inval

Normal 19470431625 57374cab1a o

Honselersdijk - In een lopend onderzoek trof de politie dinsdagochtend 19 november in en rondom een pand aan de Spongenloet hennep en illegaal vuurwerk aan. Een verdachte, een 51-jarige man uit Wateringen is in een woning aangehouden. Agenten doorzochten nauwgezet het perceel in Honselersdijk en namen diversen goederen in beslag, waaronder een dertigtal vaten, illegaal vuurwerk en hennep.

In verband met de mogelijke gevaarzetting betrad een speciaal team van de politie in alle vroegte het pand. Op het terrein, in containers en in het pand stonden vaten met onbekende stof. Nadat bleek dat er geen personen in en rondom het pand aanwezig waren, werd er zorgvuldig onderzoek gedaan. Hierbij controleerden experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) de vaten. Agenten met speur- en drugshonden doorzochten het pand. Specialisten van het Advanced Search Team (AST) van Defensie zochten naar verborgen ruimtes in het pand en op het perceel. Daarbij zette het AST team een graafmachine in.

Agenten vonden op het perceel 600 kilo illegaal vuurwerk en een aantal kilo’s hennep. De 51-jarige verdachte zit vast en wordt gehoord over zijn betrokkenheid bij de vondst. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Dit artikel verscheen eerst op Den-Haag.nu
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief