Politie rolt grote hennepstekkerij met 12000 planten op

Normal politie

Enschede - De politie heeft woensdagmiddag een grote hennepstekkerij opgerold aan de Burgemeester Jacobsstraat in Enschede. Een 30-jarige man uit Enschede werd aangehouden.

De politie hield samen met de gemeente Enschede een integrale controle bij een schuur aan de Burgemeester Jacobsstraat. Het ging hier om een zogenoemde Multidisciplinaire Integrale Aanpak (MIA). Bij een MIA-actie bundelen diverse overheidsorganisaties informatie en krachten om zo de georganiseerde criminaliteit beter te kunnen bestrijden. In het pand vonden agenten een grote hennepstekkerij met 12000 stekjes. Er was ook sprake van diefstal van stroom.

Gevaar voor brandveiligheid

Een illegale hennepkwekerij kan gevaar opleveren voor de omliggende panden. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom, waarbij de stroominstallaties slecht zijn aangelegd. Dit levert een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan omliggende woningen ontstaan door bijvoorbeeld lekkages of kan overlast worden veroorzaakt door stank en schimmelvorming. Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt? Bel dan met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Dit artikel verscheen eerst op Enschede-Actueel.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief