Drie hennepkwekerijen geruimd in Bergen op Zoom

Normal marijuana
Afbeelding: Wikimedia Commons

Bergen op Zoom, Sint Maartensdijk, Schijf - De politie heeft vandaag op vier locaties een onderzoek gedaan na meldingen over de vermoedelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen. Op drie locaties werd daadwerkelijk een werkende hennepkwekerij aangetroffen, met in totaal 918 hennepplanten. Er is niemand aangehouden. In alle panden bleek sprake te zijn diefstal van stroom en alle panden zijn inmiddels afgesloten van het elektriciteitsnetwerk. De kwekerijen zijn geruimd en alle hennepplanten en goederen die voor de hennepkweek bestemd zijn, zijn vernietigd.

De locaties

In een voormalig café aan de Markt in Sint-Maartensdijk werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over twee kweekruimtes waar in totaal 422 hennepplanten stonden.

In een woning aan de Heiningen in Bergen op Zoom werd werkende hennepkwekerij gevonden. Deze kwekerij was verdeeld over drie kweekruimtes. In totaal stonden er 412 bijna oogstrijpe hennepplanten. Er werden aanwijzingen gevonden dat er eerder geoogst moet zijn.

In een andere woning aan de Heiningen in Bergen op Zoom werd ook een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In deze kwekerij stonden 84 hennepplanten.

In een woning aan de Huisakker in Schijf bleek dat er vermoedelijk een hennepkwekerij had gezeten, maar dat deze al was ontmanteld en de woning teruggebracht was in een bewoonbare staat. Wel werd er geconstateerd dat men fraude pleegde met de elektriciteit. Daarom werd de woning van het elektriciteitsnetwerk afgesloten.

Dit artikel verscheen eerst op RoosendaalNu.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief